Het is aan te raden om naast je webshop een blog te beginnen. Door regelmatig artikelen te publiceren zal Google een melding krijgen dat de website up-to-date is. Het up-to-date zijn van een website is voor Google een belangrijke ranking factor. Maar waar moet je over bloggen? Dat is in sommige gevallen lastig maar ik ga je erbij helpen. In dit artikel behandelen we de vraag: “Wat is bloggen?” en geef ik je daarbij handige tips die je direct kunt toepassen.

In de vorige paragraaf heb ik alleen het nut voor Google aangehaald. Echter is er nog een voordeel van het bloggen. Door het schrijven van artikelen en deze te plaatsen op je blog zal je een band opbouwen met je lezer. Het is wel aan te raden om een speciale methode aan te houden.

Door deze band zullen bezoekers eerder over gaan tot actie. Dit kan bijvoorbeeld het kopen van producten zijn.

Eigen gratis blog beginnen

Het is het handigst als je naast je website een blog te beginnen. Deze blog zou dan de volgende URL moeten hebben:

http://www.jewebsite.nl/blog

Echter kan het voorkomen dat je nog geen website hebt maar dat je toch wel beginnen met bloggen. Een blog aanmaken kan op verschillende manieren.

Een eigen blog beginnen doormiddel van WordPress is erg gemakkelijk. Op Youtube.com zijn diverse handleidingen te vinden hoe je een blog moet starten. Hieronder een duidelijke uitleg:

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!
... ontvang elke twee weken de nieuwste blogs in je mailbox
Wij houden ook niet van SPAM. Je e-mailadres is veilig bij ons!

Wat is bloggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *