Heb je voor een mooie bedrijfswebsite gezorgd, maar wordt deze nog altijd niet goed gevonden in de Google-resultaten? Of wil je een nieuwe website gaan bouwen en wil je hierbij direct rekening houden met een optimale vindbaarheid? Om een website goed te laten ranken in zoekmachines, zoals Google, is het nodig om rekening te houden met een aantal zaken.

Aantal bezoekers website verhogen met deze 5 tips

Let op de keyword density

Keyword density betekent letterlijk de dichtheid van zoekwoorden. Het is belangrijk om in de teksten die je op je website hebt staan zoekwoorden te gebruiken. Doe vooraf onderzoek naar relevante keywords en verwerk deze zoekwoorden en zoektermen in je content. De dichtheid is hierbij erg belangrijk. Wanneer je de keywords teveel of te weinig gebruikt, dan kan het alsnog misgaan. Probeer de keyword density per keyword tussen de 3 en de 5 procent te houden.

Kies de juiste titels

De title tag is zeer belangrijk als je een optimale vindbaarheid wilt realiseren. Google is groot fan van title tags. Kies het zoekwoord dat het meest relevant is voor de content en verwerk deze in de title tag. Het liefst nog begin je de title tag direct met dit zoekwoord. Vervolgens is het aan te raden om het keyword ook in de eerste zin van de eerste alinea te plaatsen. In de zoekresultaten ziet dat er als volgt uit:

Title tag optimaliseren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H1, H2 en H3

Probeer goed gebruik te maken van de H1, H2 en H3 tags. Deze zijn er immers niet voor niets. De informatie in deze tags wordt zwaarder gerekend dan de content zelf wanneer het om de ranking gaat. In de regel is het zo dat de H1 tag het zwaarst weegt, gevolgd door de H2 en H3 tags. De H1 tag wordt voor de titel gebruikt. Deze moet het keyword bevatten. Het liefst laat je de keywords in de oorspronkelijke vorm of in een andere vorm, zoals meervoud of enkelvoud, ook terugkomen in de H2 en H3 tags.

Meta descriptions

Het is goed om aandacht te besteden aan de meta descriptions. Dit zijn de korte stukjes tekst, veelal tussen de 140 en 160 tekens, die in de Google-resultaten worden weergegeven. Het is heel belangrijk om het keyword minimaal 1x voor te laten komen in de meta description, het liefst zo ver mogelijk vooraan. Indien mogelijk kun je het keyword nog een tweede maal voor laten komen, maar enkel wanneer dit goed in de tekst past. Deze tekst moet grammaticaal wel goed in orde zijn namelijk.

De laatste tip: aantal bezoekers website verhogen

Iedereen is tegenwoordig op social media te vinden, dus dit is de ideale plek om mensen naar je website te trekken. Plaats blogs op je website en deel deze in social media. Vraag bekenden dit ook te delen, zodat het goed in de rondte gaat over Twitter, Facebook of bijvoorbeeld Instagram. Mensen houden ook van leuke winacties en interessante aanbiedingen. Zet deze op je website en breng deze op social media onder de aandacht. Als mensen je eenmaal hebben weten te vinden, en zij zijn tevreden over je kwaliteit en service, dan komen zij zeker terug.

Opzoek naar geoptimaliseerde SEO teksten die zorgen voor meer bezoekers?

SEO teksten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!
... ontvang elke twee weken de nieuwste blogs in je mailbox
Wij houden ook niet van SPAM. Je e-mailadres is veilig bij ons!
Aantal bezoekers website verhogen met deze 5 tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *